/

  

24/4 2018 -  Denna dag var det Orust kommuns bibliotek som gällde för Lars Einar. En trevlig föreläsning med trevlig publik. 

 

19/4 2018 - Styrde Lars Einar kosan mot Sundsvall då det var dags för föreläsning och grupputveckling för marknadsgruppen. En  väldigt lyckad tillställning! 

18/4 2018 - Föreläsning av Lars Einar för chefer och projektledare, samtliga män, som en uppstart för framtida arbeten kring jämställdhet. 

 

18/4 2018 - Älvkarleby Folkbibliotek - Fullsatt och intresset på topp när Lars E läste ur sin nya bok tillsammans med författaren Bengt Söderhäll. Riktigt bra stämning rakt igenom hela tillställningen. 

 

12/4 2018 - Ca 50 personer på plats i publiken när Lars Einar diskuterade jämställdhet, hur ser det ut idag och hur framtiden ser ut, för lärarstudenter på Lärarnas dag. Väl på plats var även Norrköpings tidning så ni kan läsa mer om detta här. 

21/3 2018 - ca 100 personer på plats när Lars Einar äntrade scenen och diskuterade framtiden - möjligheter och utmaningar. 

 

13/3 2018 - Lars Einar fick ännu en gång äran att besöka Sveriges Ingenjörer och denna gång var det i Skellefteå. Mycket intressanta diskussioner under dagen och högt i tak som alltid. Fantastiskt trevlig dag!

8/3 2018 - Lars Einar var på plats i Danska folketinget tillsammans med bland annat Michael Kimmel från NYU. Michael och Lars Einar var två av grundarna till MARC projektet i USA 2011 och har arbetat en del tillsammans genom åren. Ett kärt återseende och en trevlig förmiddag. 

 

8/3 2018 - Ernst & Young. 5 timmars intensiva diskussioner kring "ligestillning" och mixade grupper på Ernst & Youngs huvudkontor i Köpenhamn. Diskussionerna skedde i både stora och små grupper och det blev en riktigt trevlig dag. 

 

7/3 2018 - Addher, Sveriges största nätverk för kvinnor inom IT-branschen anordade ett event inför internationella kvinnodagen. Addher är ett initiativ som drivs av företaget Sogetti. Det var totalt 900 personer som deltog, en del via länk och en del på plats i Fotografiska museets lokaler. Lars Einar pratade i paneldebatt med temat "Hur får vi in fler kvinnor i IT-branschen, på alla roller och alla positioner?".  


 
22/2 2018 - Lars Einar på plats i Sundsvall på en 2 dagars konferens anordnad av SCA. På schemat stod viktiga frågor kring kompetens och jämställdhet. Termometern visade -17 grader ute, men inne på konferensen var det varmt och högt i tak. Extremt trevliga dagar.  

 


20/2 2018 - Sveriges Ingenjörer, styrelsen, ledningen och samtlig personal på Sveriges Ingenjörers kansli lyssnade under 2 och 1/2 timme på Lars Einar (Kaffepaus ingick för att hämta andan!). Lars Einar genomförde under 2017 fem stycken konferenser åt förbundet i olika städer och kommer att fortsätta under 2018.  Ett hittills väldigt lyckat och trevligt samarbete!


15/2 2018 - Juristfirman Synch i Stockholm var företagsvärd för ett seminarium ordnat av EQ Inspirations VD Eva Helen. Bland dagens talare fanns Lars Einar och flera ledare och chefer från olika IT bolag. Det blev en fantastiskt trevlig eftermiddag med många diskussioner kring jämställdhet, rekrytering och vad som händer efter #metoo. 

 

1/2 2018 - Intensiva diskussioner på Harald Pihl AB, när chefer från 7 länder träffades i Stockholm och diskuterade gender, ledarskap och framtiden. Skratt blandat med allvar, precis som det ska vara på en Lars Einar konferens!Sagt av en deltagare: "Vill bara tack för en väldigt bra, aktuell och intressant föreläsning, det är den bästa vi haft sedan jag började. Många av mina kollegor ansåg också att det var väldigt intressant och den bästa föreläsaren och föreläsning som vi haft vid våra sammankomster, så ta åt dig jag har svårflörtade kollegor när det gäller föreläsningar."


26/1 2018, Gävle Högskolas chefer anlitade Lars Einar för diskussion kring ledarskap, chefsskap och jämställdhet. Leder verkligen kvinnor och män på olika sätt? "Vad skönt att någon kommer och är rak och ärlig!" Utbrast en deltagare. 

Det blev en riktigt lyckad dag med bra stämning och bra diskussioner. 

17/1 2018 - Konferens med samtliga i personalen på KLTK. Vi diskuterade allt ifrån #metoo till organisationsutveckling. Vad är det vi vill åstadkomma på vår arbetsplats och hur ska vi ta oss dit? Vem ska göra det? Det var en riktigt bra stämning och dagen bjöd på både allvarliga och bra diskussioner varvat med många skratt. "En av de bästa föreläsningar jag varit på" sa en av deltagarna och ringde direkt sin fru som i sin tur bokade in Lars Einar till hennes företag.  Riktigt roligt tycker vi! 

 


8/12 2017 - Vi började fredagen med en fantastiskt trevlig frukostföreläsning på Swedish Matchs huvudkontor på Sveavägen i Stockholm. Medverkade gjorde även flera andra av deras medarbetare från kontor runtom i Sverige via Skype.  Med frukost på menyn och jämställdhet på agendan berättade Lars Einar om hur allting började för honom med boken "En sexists bekännelser", vad som hänt sedan dess och vad som händer just nu, framförallt sedan #metoo tog fart.  En riktigt bra start på fredagen! 27/11 2017 - Klara K-dagen 2017. edcolby var på plats under Klara K-dagen på Rival i Stockholm. Det var en riktigt trevlig tillställning med många intressanta inslag. Jämställdhet och #metoo var två heta ämnen som diskuterades. Lars Einar blev uppbjuden på scen för att prata om sina böcker och framförallt sin första bok "en sexists bekännelser - jag visste inte att det var så illa" som kom redan 2005.  Han var med andra ord väldigt tidig att peka ut många av de problem som nu uppmärksammats genom  #metoo-kampanjen. Med på scenen var även bland andra Alice Bah Kuhnke, Anna Serner, Lena Ahlström,  med flera. 


 17/11 2017 - Väl på plats i Kalstad blev det även en frukostföreläsning som Compare bjöd in till. På plats fanns personer på ledande nivåer från Compare, Tieto Enator, Sogeti, Autotech, AF konsult, cgi.com och Avient. En riktigt bra start på fredagen där Lars Einar pratade om hur jämställdhet, mångfald och mixade grupper har en direkt koppling till ökad lönsamhet. 


16/11 2017 - Denna gången ställdes siktet på Karlstad och en kvällsföreläsning  för Svenska Innebandyförbundet stod på agendan.  Det blev en fantastisk kväll med ca 40 deltagare. Lars Einar pratade om mångfald och gav exempel på hur man kan arbeta med frågan i olika organisationer.  Han delade med sig av några case från sin egen bakgrund och lyfte även flera case från idrottens värld. Han pratade även om huruvida mångfald och jämställdhet är en ledarskapsfråga eller ej.  

 

19/10 2017 - edcolby åkte till San Fransisco för att vara med och anordna ett jämställdhetsevent tillsammans med det amerikanska bolaget Epiquette. Eventet bjöd på  fyra talare och avslutades sedan med en paneldebatt. Key Note Speaker för kvällen var ingen mindre än vår grundare, Lars Einar Engström. Eventet var för olika IT-bolag i Silicon Valley och det som diskuterades var både jämställdhet och mångfald på arbetsplatser. Lars Einar körde sin "10 steps top success" och berättade även om hur vi arbetar med frågan i Europa och framför allt i Skandinavien. Det blev en fantastiskt lyckad kväll och vi tittar redan på ett nytt event under början av 2018.  


2/10 2017 - Ip Only passade på att anlita Lars Einar för att dela med sig av sin erfarenhet i ämnet för deras ledning när jämställdhet stod på agendan. Lars Einar delade med sig av egna erfarenheter från tidigare arbetsplatser och berättade även varför det är så viktigt att diskutera ämnet  i alla organisationer - på alla nivåer.  I publiken satt ett 40-tal personer från IP Only som deltog aktivt i diskussionen. Det blev en riktig hit! Under de senaste 15 åren har Lars Einar rest världen runt och föreläst om jämställdhet och mångfald. Några exempel på tidigare uppdragsgivare: Yale University, KTH, Copenhagen Business School, IHM Business School,  Catalyst, Ericsson, Parks & Resorts, Klara K, NCC, Handelsbanken, Insead Business School Paris, London School of Economics, Australian National University, Handelshögskolan i Stockholm, Helsinki University, Oslo University, Uppsala Universitet, Lunds Universitet och många fler. 

 Klara K-dagen


Mind the gap  Swedish Match