/

  

 

Metro: Därför är det farligt att #metoo-utpekade döms utan rättegång Att skriva om #metoo och dess efterspel är som att dansa på den vassa eggen. Orden måste vägas och vägas igen. På guldvåg. Ett syftningsfel, ett ogenomtänkt ord eller mening och du, jag, är en idiot och har..

 

SVD: Experter: Plocka bort den som kränker

Det räcker inte med att bara flytta runt problemet på företaget – och högsta chefen är nyckeln i arbetet mot sexuella trakasserier på en arbetsplats, enligt experter TT har talat med. – Cheferna måste ha ett genuint intresse för frågan, säger organisationspsykolog Lars Einar Engström.


VIBF-TV: 10 minuter med...Lars Einar Engström

"Den internationellt hyllade författaren och krönikören Lars Einar Engström föreläser om jämställdhet och mångfald världen över. 16 nov 2017 gästade han VIBF och nätverket "Framtidens ledarskap".

 


STO: Den som tiger samtycker 

KRÖNIKA Kan det vara så, att om jag tiger om missförhållanden på arbetet, eller om jag ser barn som far illa eller om jag hör att någon, oftast en kvinna, blir misshandlad i hemmet, kan det vara så att om jag inte reagerar och gör något, så samtycker jag och är delaktig? Ja så kan det vara. Och så är det.

SVD: Expert: Kinberg Batra saknade stöttande gäng 

Anna Kinberg Batra saknade ett nära gäng som slöt upp när det blåste, enligt organisationspsykologen Lars Einar Engström.

 

 

 

Sydsvenskan: ”Vi är tillbaka i en auktoritär era”

Ledarskapstrender kommer och går. Just nu är vi inne i en auktoritär trend, menar ledarkonsulten Lars Einar Engström som hoppas att framtidens ledare förstår vikten av jämställdhet och mångfald. 

 

Veckans Affärer: Vd-jägaren: Inget företag blir stort med en snäll chef

Stanfordforskaren Emma Seppälä hävdar att tuffa chefer stressar personalen, vilket leder till minskad produktivitet. Chefs-rekryteraren Lars Einar Engström håller inte med. "Jag känner inte till något företag som har lyckats bli stort med en snäll chef", säger han.